nieuwe vaatwasser installeren

Onze vaatwasser is afgelopen vrijdag gestopt met wassen. Zondag ochtend kwam ik er pas achter.

Volle vaatwasser
Ik kreeg nog de neiging hem te repareren. Maar na wat overleg met Joyce is besloten de vaatwasser te vervangen. Tja dan moet je hem uitpakken. Eerst de bovenkant leeg.
afdrogen
De vaat in een rekje zetten en afdrogen. Dat is lang geleden dat ik de vaat heb afgedroogd.

Onderste rek leegmaken en afdrogen.
Heel veel werk, maar het moet gedaan worden.

Verwijderen:

Nu nog de vaatwasser verwijderen. Eerst de voorkant eraf halen.

Vooraf even de vloer voor de vaatwasser droog en schoon maken. Alles onder de wasbak loskoppelen. Ik ben blij dat ik, toen ik de nieuwe keuken heb laten plaatsen, zelf de aansluitingen heb gemaakt. Ik weet nog precies hoe het aangesloten is. In een mum van tijd is hij losgekoppeld.Even alle leidingen vast klemmen tussen de deur. De vaatwasser staat op een handdoek. Zo kan ik hem makkelijk wegslepen.

Zo die is weg, nu nog een alles schoon en droog maken.

Onderzoek:

Nu komt het moeilijkste, het onderzoek naar een nieuwe vaatwasser. Eerst onze wensen op een rijtje gezet. Het mag geen AEG zijn, het moet een besteklade hebben.
Als je alles hebt dan wordt het makkelijk, je hoeft alleen maar het internet af te struinen. Deze gegevens naast elkaar te zetten en te kiezen. Al snel was de keuze gemaakt. Nu nog bestellen en als het goed is wordt het maandag geleverd.

Aansluiten:

Na een lange dag wachten is de vaatwasser gearriveerd. De oude is mee terug genomen. Ik duik er gelijk in. Aansluiten die hap. Dit is toch nog best lastig, ondanks mijn handige handjes en een, “behoorlijke niet logische handleiding”. Het is uiteindelijk gelukt. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Mijn zware verkoudheid zat ook tegen.  Mijn vrouw schreef “Hevig snotterend maar helemaal in zijn element: mijn eigen Handyman”

Na een paar uurtjes is de vaatwasser geïnstalleerd.

Testen:

Ik heb de vaatwasser gevuld, met vuile vaat, en gewoon aangezet. Er verscheen een indicatie op de vloer die  1.17 aan gaf. De vaatmachine ging aan het werk. Ik ben erbij gebleven om te horen of alles goed ging. Op een geen moment ging er een piepje. Ik keek op de klok.

het was 1.17 uur. En nu pas begreep ik wat er op de grond geprojecteerd was.

De “Eind tijd”.